Wijn van de week
Cuvee Prestige wit 2021 Johanniter, Solaris, Verdejo, Sauvignon Blanc & Pinot Blanc

Cuvee Prestige wit 2021 Johanniter, Solaris, Verdejo, Sauvignon Blanc & Pinot Blanc

Een fijne blend van Johanniter en Solaris met Verdejo, Sauvignon Blanc en Pinot Blanc.
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body

Over dit wijntje

Wijn: Cuvee Prestige wit 2021 Druiven: Johanniter, Solaris, Verdejo, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc Oogstjaar: 2021 Een fijne blend van onze Johanniter en Solaris met Verdejo, Sauvignon Blanc en Pinot Blanc. De wijn heeft een citroengele kleur met een licht groene vleug. In de neus de aroma’s van citroen, groene appel en kruisbes. De wijn is fris met een mooie balans tussen zoet en zuur. Elegant met een lekkere bite. De wijn is prima als apéro, maar past ook perfect bij visgerechten, schaal- en schelpdieren en salades met kip of ander wit vlees. Tip: Drink deze wijn op 15 graden Celsius. Dan komt de smaak goed naar boven.

Grapie Beoordeling

No items found.

het wijnhuis

Vijf succesvolle ondernemers, wiens gezamenlijke passie uitgaat naar culinaire hoogstandjes, voortreffelijke wijnen, landbouw en de pracht van de natuur. Via een wijnliefhebber hebben zij kennis gemaakt met Alfred Visser, de vorige eigenaar van Wijngaard Zonnestraal, en vernomen dat de wijngaard te koop stond. Dit contact heeft geleid tot een vruchtbare samenwerking, resulterend in een ambitieus initiatief.

Het bedrijf heeft als doel het Gooi prominent op de wijnkaart te plaatsen en de wijngaard te transformeren tot een plek waar kwalitatief hoogstaande wijnen geproduceerd worden. Daarnaast streven zij ernaar om de omvang van de wijngaard in de komende jaren uit te breiden naar een oppervlakte van 6 tot 8 hectare. Met de grotere wijngaard in het vooruitzicht, worden plannen gesmeed om een gastvrij gebouw te realiseren, inclusief een restaurant en evenementenlocatie te midden van de sierlijke wijnranken.

de wijnregio

Meer over de regio