Wijn van de week
Ciaret Piemonte DOC Rosé

Ciaret Piemonte DOC Rosé

Op zoek naar een wijn die de relaxte, zonovergoten charme van een Italiaanse zomer in een fles vangt? De Ciaret Piemonte DOC Rosé 2022 is dan een heerlijke keuze. Deze verfijnde rosé, gemaakt van 100% Freisa druiven, neemt je direct mee naar de Italiaanse regio Piemonte.
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body

Over dit wijntje

Wat een pareltje hebben we hier met de Ciaret Piemonte DOC Rosé 2022 van wijnhuis La Montagnetta. In de neus begroet deze rosé je onmiddellijk met een geurig boeket van rijpe rode bessen, kersen en een vleugje bloemige tonen. Het is een goed gestructureerde wijn met een gebalanceerde zuurgraad, waardoor het verfrissend en makkelijk te drinken is. De fruitige smaken zijn aanwezig maar overheersen niet, ze bieden in plaats daarvan subtiele lagen van complexiteit. Aardbei en framboos zijn flink aanwezig, ondersteund door een lichte hint van citrus, wat leidt tot een aangenaam knisperende afdronk. Het is een veelzijdige wijn, die goed past bij een breed scala aan gerechten en perfect is voor een warme zomeravond.

Grapie Beoordeling

No items found.
No items found.

het wijnhuis

Wijnhuis La Montagnetta, gelegen in het schilderachtige Roatto in de regio Piemonte, Italië, is een plek waar je hart sneller gaat kloppen als je van wijn houdt.

De naam ‘La Montagnetta’ vertaalt zich naar ‘het kleine bergje’, en dat is precies waar dit charmante wijnhuis op te vinden is. Ze nestelen zich sierlijk tussen glooiende heuvels en rijen druivenranken. Elk jaar, als de oogstmaand september zich aandient, vullen de heuvels zich met een levendige bedrijvigheid, omdat de druiven handmatig worden geplukt om de beste kwaliteit te garanderen.

de wijnregio

Meer over de regio