Alle partners

Alle partners

Wijnhuizen

Wijnhoeve Kunneman

Wijnhuizen

Wijnhoeve Kunneman

Een Achterhoekse wijngaard in Geesteren (Gelderland) met prachtige Nederlandse wijnen.

Een Achterhoekse wijngaard in Geesteren (Gelderland) met prachtige Nederlandse wijnen.

Bezoek website

Producten

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text
No items found.
No items found.

In het kleine dorpje Geesteren (Gelderland) ligt sinds 2003 Wijnhoeve Kunneman. Waar de druivenstokjes toen nog jonge spruiten waren, zijn deze nu uitgegroeid tot volwaardige druivenstokken. Vandaag de dag verzorgen Jan en Gea Zieverink met de hulp van vrijwilligers 1,8 hectare aan grondoppervlakte met 5940 planten. En een ding is zeker: passie voor wijn (maken) hebben ze in dit familiebedrijf.

Deze Achterhoekse wijngaard produceert alle mogelijke soorten wijn: wit, rood, rosé en mousserend. Maar het allerbelangrijkste: ze hebben pure passie voor het werk. De druivenstokken zijn inmiddels meer dan twintig jaar oud, wat betekent dat ze volwassenheid hebben bereikt en de wijn die de druiven produceren elk het jaar alleen maar beter kan worden. Eigenaar Jan deelt dan ook al te graag zijn verhaal en ervaringen in het maken van wijn, het verzorgen van de wijnhoeve én hoe je zijn wijnen het beste kan drinken. Sinds kort is hun dochter ook nauw betrokken bij het welzijn van de wijnhoeve, wat het een echt familiebedrijf maakt.

Passie voor de Achterhoekse lekkernijen

Naast de heerlijke wijnen die ze maken, delen ze maar al te graag hun verhaal. Daarom organiseren ze meerdere evenementen op het prachtige terrein. Niet alleen kun je een rondleiding door de wijngaard krijgen, ze organiseren ook proeverijen waarbij je allerlei hapjes krijgt om van te smikkelen naast de glazen wijn. Of als je toe bent aan een echte Achterhoekse beleving, werken ze samen met andere lokale ondernemers aan een uitgebreide High Wine. De proeverijen zijn vanaf acht personen te boeken. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je een romantisch weekje weg bent in de natuur van Gelderland en toch zin hebt om met zijn tweetjes een wijnproeverij te volgen. Ook dat kan bij Kunneman, elke zaterdag, en in de zomer ook op woensdagen. Zij organiseren dan een inloopproeverij waar je zelfs in je eentje naartoe kan gaan. En het allermooiste; elk jaar organiseren ze een heus festival op het terrein om de oogst te vieren. Volledig aangekleed met muziek, lekkere hapjes en natuurlijk veel mooie wijn.  

Dus vergeet die oneindig lange rijen op Schiphol om op vakantie te gaan in het buitenland. Stap de auto in en blijf lekker in eigen land. In de Achterhoek kun je heerlijk op vakantie en genieten van lokale en verantwoorde producten, natuur en een hele hoop gezelligheid.

No items found.