Alle partners

Alle partners

Wijnhuizen

Domein Aldenborgh

Wijnhuizen

Domein Aldenborgh

Kwaliteitswijnen uit Eys met een knipoog naar de natuur.

Kwaliteitswijnen uit Eys met een knipoog naar de natuur.

Bezoek website

Producten

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text
No items found.
No items found.

Diep in het Zuidelijke Limburg, waar de zon tussen de heuvels door schijnt, ligt in het plaatsje Eys het Wijndomein Aldenborgh. Niet alleen produceren ze hier echte kwaliteitswijnen, ze behouden ook een oog voor de natuur in het proces. Terwijl de druivenstokken groeien, ontwikkelen de aroma’s zich tot perfectie zonder dat de omgeving wordt geforceerd door pesticide, herbicide of fungiciden. Kortom: ruimte voor de natuur om ruimte te geven aan de smaken.

Een bedrijf in eerst zin

Dat de wijnen van Domein Aldenborgh van kwaliteit zijn, is misschien het beste terug te zien in de restaurants die deze wijnen schenken. Veertien restaurants, waarvan twee een bib-gourmands benoeming hebben (beste prijs-kwaliteit verhouding), drie sterrenrestaurants, vijf twee sterrenrestaurants en een restaurant met een groene ster. Je kunt dus wel zeggen dat Domein Aldenborgh meedoet in de Champions League van de Nederlandse restaurants.

Ruimte voor de natuur

Bij Aldenborgh staat de samenwerking met de natuur centraal. Ze bestrijden ongewenste diertjes of plantjes niet met chemische middelen, maar met natuurproducten, zoals zwavel en koper. Zo houden ze het balans en worden ze door de natuur beloond met prachtige druiven. Het proces dat zich daarna in de kelder afspeelt is natuurlijk ook van groot belang om die lekkere kwaliteitswijn te maken. Geeft de natuur namelijk een keertje niet precies wat je wilt? Dan kan dat in de kelder allemaal recht worden getrokken voor het beste resultaat. Zo is de wijnkelder van Aldenborgh de plek waar de wijn rust en ruimte krijgt om uit te groeien tot een volwassen en volwaardige drank, zonder kunstmatig ingrijpen of overhaaste processen.

En om het beste uit de natuur te kunnen blijven halen, zijn ze non-stop op zoek naar nieuwe ideeën en de beste methodes. Zo zijn ze onlangs begonnen aan een project om de druivenranken te laten rusten op echte bomen in plaats van palen. Wat blijkt? De boom en de druivenstok houden elkaar optimaal in balans en maken elkaar dus sterker. Hoewel dit project nog work-in-process is op Aldenborgh, biedt het een heel mooi toekomstperspectief.

No items found.