Alle partners

Alle partners

Wijnhuizen

Calmel & Joseph

Wijnhuizen

Calmel & Joseph

Waar passie voor wijn samenkomt met de schoonheid van de Languedoc-Rousillon.

Waar passie voor wijn samenkomt met de schoonheid van de Languedoc-Rousillon.

Bezoek website

Producten

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text
No items found.
No items found.

Heuvels de perfecte plaats om druivenstokken te laten groeien

In het zuiden van Frankrijk in de wijnstreek Languedoc-Roussillon aan de Middellandse Zee ligt wijnhuis Calmel & Joseph in een heuvelachtig gebied. Deze heuvels zijn ideaal voor het verbouwen van druiven. Op de zuidelijke hellingen kan namelijk meer zon bij de druivenstokken komen. De Languedoc-Roussillon is een de warmste regio’s in Frankrijk, het heeft een gemiddelde temperatuur van 13,5˚C tot 15˚C. De zon en de warmte zijn erg bepalend hoe druiven rijpen. De juiste hoeveelheid zon en warmte in deze mediterrane streek zorgen ervoor dat de aroma’s zich tot in perfectie ontwikkelen. En de wijngaarden zijn zo goed ingericht in deze streek dat ze het klimaat goed benutten voor het produceren van een kwaliteitsdruif.

Een bedrijf met een verhaal

In 1995 ontstond wijnhuis Calmel & Joseph, een wijnhuis dat de zintuigen prikkelt en de wijnliefhebbers wereldwijd inspireert. Calmel & Joseph is een toonaangevend handelshuis, gespecialiseerd in het creëren van natuurlijke wijntjes van particuliere wijngaarden in de betoverende Languedoc-Roussillon. Het wijnhuis is opgericht begin jaren ’90 toen Calmel en Joseph besloten hun krachten te bundelen en hun gemeenschappelijke droom te volgen: wijnen van ongekende kwaliteit maken en geboorte geven aan flessen vol authenticiteit en karakter.

Een unieke benadering

De dubbele missie van Calmel & Joseph is duidelijk: wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit creëren, afkomstig van wijngaarden verspreid langs de prachtige kustlijn van de Languedoc-Roussillon. Dit creëert een perfecte basis om verschillende druivensoorten te cultiveren elk op hun eigen unieke bodem en onder specifieke omstandigheden. Of het nu warm is van de zon of de koelte van de schaduwrijke hellingen, hier krijgen de druiven de kans om op te bloeien en hun karakter te creëren.

Zorg om de natuur

Bij wijnhuis Calmel & Joseph geloven ze in een natuurlijke en milieuvriendelijke aanpak. Dit doen ze met een sterke focus op de koele terroirs en door de druiven met zorg met de hand te plukken en ze te isoleren op het perfecte rijpheidspunt, wat essentieel is voor het benutten van de optimale zuren en suikers in de druiven tijdens het wijnbereiding proces.

No items found.